TT Castricum Repair Café

Wat doe je met een stoel waarvan de poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

Tijd voor een Repair Café


Een Repair Café brengt daar verandering in! Mensen kunnen soms van elkaar leren hoe je dingen repareert. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.
Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er dan deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker of in ieder geval mensen die verstand van techniek hebben.
De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Het repareren van spullen past in een duurzame samenleving.
Naast gerepareerde spullen en het verhogen van de eigen vaardigheden brengt een Repair Café ook veel gezelligheid door contact met dorpsgenoten. Voor meer informatie over Repair Café’s: zie http://www.repaircafe.nl/ Door het hele land poppen de Repair Café’s op. Zou het niet mooi zijn als er ook eentje in Castricum is?

Wat gaat TT Castricum doen?

In januari 2012 zijn we gestart met een middag Repair Café Textiel. Vanaf dat moment zijn we in samenwerking met De Bakkerij regelmatig Repair Cafés gaan organiseren. De planning vind je op deze site (nieuws) of in de nieuwflits (onze mailing).

Ben je handig? Wil je meedoen als vrijwilliger? Meld je aan via het contactformulier.

Geef een reactie

Nieuwsflits

Schrijf je in op de TT Castricum Nieuwsflits. Deze verschijnt ca. 10 keer per jaar en daarin vermelden we alle aankomende activiteiten en ander leuk transitie-nieuws.